Welkom op De Jipkesbelt.

Verscholen in het groen ligt in het hart van de Groene Mal Hellendoorn al bijna 40 jaar een stukgrond met maar liefst 106 moestuinen van Tuinvereniging
De Jipkesbelt. Een oase van rust, waar de leden van de vereniging in alle seizoenen hard werken om op biologische wijze groenten en fruit te verbouwen. Groene vingers hebben ze allemaal en talent voor tuinieren kan ze ook niet ontzegd worden. En verder natuurlijk heel veel plezier en lol in het tuinieren, dat staat voorop. Voor de een is het puur plezier, voor de ander toch wat serieuzer om met het gezin van de opbrengst van de tuin te kunnen eten.
Bestrijdingsmiddelen worden zo min mogelijk gebruikten als ze al gebruikt worden,dan zoveel mogelijk op natuurlijke basis.Bijenhoudersvereniging Nijverdal Hellendoorn  Naaste buur is sinds 2007 Bijenhoudersvereniging Nijverdal Hellendoorn met maar liefst 32 leden.

De beide verenigingen houden hun zomerse open dagen zoveel mogelijk tegelijk, zodat de bezoekers van de bloemetjes en de bijtjes kunnen genieten.
Op de open dagen verkopen de tuinders groenten,fruit en zelfgemaakte producten en kunnen de bezoekers genieten van koffie met taart bij de blokhut in het centrum van het complex.  Lid worden Wil jij ook een tuin op de Jipkesbelt, schrijf je dan in met het formulier, elders op deze pagina.

Momenteel is er een wachtlijst, je krijgt zo spoedig mogelijk bericht als er een tuin vrij komt.

Contributie € 20,00 per jaar
Grondprijs  € 0.30   per vierkante meter
Borg          € 75,00 eenmalig